FAIRWORK Belgium for Domestic Workers

In 2010 startte FAIRWORK Belgium met het empowermentsproject FAIRWORK Belgium for Domestic Workers exclusief voor het huishoudpersoneel (met of zonder wettig verblijf) en au pair jongeren. Zij ontmoeten elkaar elke zondag voor infosessies over arbeidsrechten, sociaal-culturele activiteiten, taallessen en vormingen voor hun emancipatie, het doorbreken van hun isolement en het versterken van hun competenties.

Sinds 2010 zijn de zondagse activiteiten toegankelijk voor het huishoudpersoneel en sinds 2018 voorzien wij een specifieke aanbod voor au pair jongeren.

Huishoudpersoneel

Wij organiseren bijeenkomsten elke zondag in het centrum van Brussel voor een groep huishoud(st)ers (met of zonder wettig verblijf) vooral uit de Filipijnen en Latijns-Amerika. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan volgende activiteiten:

  • Franse les op 2 niveaus: Beginners en gevorderden
  • Vorming in arbeidsrechten: We zullen jou in detail uitleggen wat je arbeidsrechten zijn en op welke manier je jou kan beschermen tegen uitbuiting en misbruik. Alle informatie wordt in het Engels en in het Spaans gegeven. Naast de formele sessies, organiseren wij ook empowermentsgesprekken en debattafels.
  • Sociaal-culturele activiteiten: We weten dat zondag voor velen van jullie je enige vrije dag is, dus daarom organiseren we ook bezoeken aan musea en wandelingen in verschillende Belgische steden, workshops (bv kooklessen) en we worden bovendien vaak uitgenodigd om deel te nemen aan feesten van verschillende Latijns-Amerikaanse en Filipijnse zelforganisaties.

Alle activiteiten voor het huishoudpersoneel zijn volledig gratis en worden georganiseerd in het Engels en in het Spaans

Au Pairs

Sinds 2018 organiseren we een keer per maand een sociaal-culturele activiteit for au pairs in Belgium only, zoals bezoeken aan musea & tentoonstellingen, uitstappen in verschillende Belgische steden, workshops enz. Hiermee proberen wij bij te dragen om het culturele doel van je plaatsing. Daarnaast willen wij je in contact brengen met andere au pair jongeren zodat je nieuwe vriend(inn)en kan ontmoeten.

Na elke bezoek gaan wij met de hele groep iets gaan drinken en terwijl we gezellig aan het aperitieven zijn, word je geïnformeerd over je arbeidsrechten en de legale voorwaarden waaraan het gezin moet voldoen. Uiteraard kan je altijd al je vragen stellen en je ervaringen delen met ons.

Aangezien wij au pairs van meer dan 20 nationaliteiten ontvangen, worden de activiteiten in het Engels georganiseerd. Alle informatie kan bovendien in het Nederlands, Frans en in het Spaans gegeven worden. Alle activiteiten zijn volledig gratis voor de au pairs. FAIRWORK Belgium trakteert de ingangstickets, de kosten van de workshops/gidsen en de aperitief. Je betaalt alleen je verplaatsingsticket

Doe je mee?

Als je huishoud(st)er of au pair bent en je wil aan onze activiteiten deelnemen, aarzel niet om ons te contacteren!

Permanentie uren:

  • Maandag & Woensdag: 9u00-13u00
  • Donderdag: 13u00-16u00

Tel. 0800/ 120.19 (gratis nummer)

GSM/ WhatsApp: 0494/18.82.40

Email: omar.garcia@fairworkbelgium.be

Facebook: FairworkBE DW

FAIRWORK Belgium for Domestic Workers is een veilige en aangename plaats waar je nieuwe vrienden kan ontmoeten en je ervaringen kan delen.