Wat kan FAIRWORK Belgium voor jou doen?

FAIRWORK Belgium is een VZW in Brussel met meer dan 15 jaar ervaring in de verdediging van de arbeidsrechten van arbeidsmigranten, huishoudpersoneel en au pair jongeren in België. Onze diensten zijn volledig gratis en onze missie is om bijstand aan te bieden aan slachtoffers van uitbuiting.

Helpdesk

Via onze helpdesk voor huishoudpersoneel & au pairs bieden wij individuele bijstand en informatie in verband met je arbeidsrechten en de manier waarop je deze rechten kan afdwingen. We brengen je in contact met de arbeidsinspectie en we kunnen je helpen met het indienen en verdere opvolging van een klacht tegen je werkgever.

Je kan ons contacteren in het NederlandsFrans,  Engels en Spaans. Spreek je een andere taal vraag dan aan een vriend of kennis om te bellen voor jou.

Culturele activiteiten for au pairs only

Naast onze helpdesk, hebben wij het empowermentsproject FAIRWORK Belgium for Domestic Workers opgericht voor het huishoudpersoneel en au pairs in België. In het kader van dit project organiseren we één keer per maand sociaal-culturele activiteiten for au pairs only bezoeken aan musea, gegidste wandelingen in verschillende Belgische steden, werkwinkels, enz.). We doen dit zodat je in de praktijk een echte culturele uitwisselingsprogramma kan ervaren en om je in contact te brengen met andere au pairs.

Tijdens deze activiteiten kan je geïnformeerd worden i.v.m. je rechten als au pair en de plichten van het gastgezin. Al onze activiteiten voor au pairs zijn volledig gratis en worden georganiseerd in het Engels. Informatie over je rechten kan gegeven worden in Nederlands, Frans, Engels en Spaans.

Contacteer ons

Als je hulp nodig hebt of aan onze activiteiten wil meedoen, aarzel niet om ons te contacteren tijdens onze permanentie uren. Buiten de permanentie uren kan je een bericht achterlaten en we zullen je zo snel mogelijk terugbellen.

Permanentie uren:

  • Maandag & Woensdag: 9u00-13u00
  • Donderdag: 13u00-16u00

Gratis telefoonnummer: 0800/ 120.19

Email: omar.garcia@fairworkbelgium.be

GSM/WhatsApp: 0494/18.82.40

Facebook: FairworkBE DW

FAIRWORK Belgium is geen au pair bureau. We komen niet tussen tijdens de rekruteringsproces en wij kunnen ook niet helpen om een gastgezin te vinden.