FAIRWORK Belgium voor huishoudpersoneel

In 2010 startte FAIRWORK Belgium met het empowermentsproject FAIRWORK Belgium for Domestic Workers exclusief voor het huishoudpersoneel (met of zonder wettig verblijf) en au pair jongeren. Zij ontmoeten elkaar elke zondag voor infosessies over arbeidsrechten, sociaal-culturele activiteiten, taallessen en vormingen voor hun emancipatie, het doorbreken van hun isolement en het versterken van hun competenties.

Sinds 2010 zijn de zondagse activiteiten toegankelijk voor het huishoudpersoneel en sinds 2018 voorzien wij een specifieke aanbod voor au pair jongeren.

Vorige slide
Volgende slide

Zondagse activiteiten voor huishoudpersoneel

Wij organiseren bijeenkomsten elke zondag in het centrum van Brussel voor een groep huishoud(st)ers (met of zonder wettig verblijf) vooral uit de Filipijnen en Latijns-Amerika. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan volgende activiteiten:

Vorming in arbeidsrechten:
We zullen jou in detail uitleggen wat je arbeidsrechten zijn en op welke manier je jou kan beschermen tegen uitbuiting en misbruik. Alle informatie wordt in het Engels en in het Spaans gegeven. Naast de formele sessies, organiseren wij ook empowermentsgesprekken en debattafels.

Sociaal-culturele activiteiten:
We weten dat zondag voor velen van jullie je enige vrije dag is, dus daarom organiseren we ook bezoeken aan musea en wandelingen in verschillende Belgische steden, workshops (bv kooklessen) en we worden bovendien vaak uitgenodigd om deel te nemen aan feesten van verschillende Latijns-Amerikaanse en Filipijnse zelforganisaties.

Alle activiteiten voor het huishoudpersoneel zijn volledig gratis en worden georganiseerd in het Engels en in het Spaans.

Er zijn momenteel geen evenementen gepland op korte termijn.

Helpdesk

Via onze helpdesk voor huishoudpersoneel & au pairs bieden wij individuele bijstand en informatie in verband met je arbeidsrechten en de manier waarop je deze rechten kan afdwingen. We brengen je in contact met de arbeidsinspectie en we kunnen je helpen met het indienen en verdere opvolging van een klacht tegen je werkgever.

Je kan ons contacteren in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans. Spreek je een andere taal vraag dan aan een vriend of kennis om te bellen voor jou.

Wil je meer weten?

Fairwork Belgium - Omar

Omar García is sinds 2012 stafmedewerker huispersoneel. Hij volgt alle vragen op die betrekking hebben op huisarbeid en verzorgt de empowermentswerking gericht op het huispersoneel.

blank

FAIRWORK Belgium for Domestic Workers is een veilige en aangename plaats waar je nieuwe vrienden kan ontmoeten en je ervaringen kan delen.