FAIRWORK Belgium voor Au Pairs

In 2010 startte FAIRWORK Belgium met het empowermentsproject FAIRWORK Belgium for Domestic Workers exclusief voor het huishoudpersoneel (met of zonder wettig verblijf) en au pair jongeren. Zij ontmoeten elkaar elke zondag voor infosessies over arbeidsrechten, sociaal-culturele activiteiten, taallessen en vormingen voor hun emancipatie, het doorbreken van hun isolement en het versterken van hun competenties.

Sinds 2010 zijn de zondagse activiteiten toegankelijk voor het huishoudpersoneel en sinds 2018 voorzien wij een specifieke aanbod voor au pair jongeren.

Vorige slide
Volgende slide

Culturele activiteiten for au pairs only

Sinds 2018 organiseren we een keer per maand een sociaal-culturele activiteit for au pairs in Belgium only, zoals bezoeken aan musea & tentoonstellingen, uitstappen in verschillende Belgische steden, workshops enz. Hiermee proberen wij bij te dragen om het culturele doel van je plaatsing. Daarnaast willen wij je in contact brengen met andere au pair jongeren zodat je nieuwe vriend(inn)en kan ontmoeten.

Na elke bezoek gaan wij met de hele groep iets gaan drinken en terwijl we gezellig aan het aperitieven zijn, word je geïnformeerd over je arbeidsrechten en de legale voorwaarden waaraan het gezin moet voldoen. Uiteraard kan je altijd al je vragen stellen en je ervaringen delen met ons.

Aangezien wij au pairs van meer dan 20 nationaliteiten ontvangen, worden de activiteiten in het Engels georganiseerd. Alle informatie kan bovendien in het Nederlands, Frans en in het Spaans gegeven worden. Alle activiteiten zijn volledig gratis voor de au pairs. FAIRWORK Belgium trakteert de ingangstickets, de kosten van de workshops/gidsen en de aperitief. Je betaalt alleen je verplaatsingsticket

Er zijn momenteel geen evenementen gepland op korte termijn.

Helpdesk

Via onze helpdesk voor huishoudpersoneel & au pairs bieden wij individuele bijstand en informatie in verband met je arbeidsrechten en de manier waarop je deze rechten kan afdwingen. We brengen je in contact met de arbeidsinspectie en we kunnen je helpen met het indienen en verdere opvolging van een klacht tegen je werkgever.

Je kan ons contacteren in het Nederlands, Frans, Engels en Spaans. Spreek je een andere taal vraag dan aan een vriend of kennis om te bellen voor jou.

Wil je meer weten?

Fairwork Belgium - Omar

Omar García is sinds 2012 stafmedewerker huispersoneel. Hij volgt alle vragen op die betrekking hebben op huisarbeid en verzorgt de empowermentswerking gericht op het huispersoneel.

blank

FAIRWORK Belgium for Au Pairs is een veilige en aangename plaats waar je nieuwe vrienden kan ontmoeten en je ervaringen kan delen.