- Home
- Database
Database met rechtspraak
De Raad van State schorst de beslissing die de weigering van de werkvergunning, evenals de weigering van de door de werkgever aangevraagde vergunning B bevestigde daar uit het onderzoeksrapport niet blijkt dat FOREM serieus op zoek gegaan is naar kandidaten zoals bedoeld door het artikel 8 van het Koninklijk Besluit van 9 juni 1999. Op basis van de conclusies van dit rapport, opgesteld door FOREM, wordt niet voldaan aan de bepalingen. De Minister weigerde de werkvergunning, louter op basis van…
Werknemer had een USB stick met opnames telefoongesprekken. Vraag voor de rechter of dit kan gebruikt worden als bewijs. Voor een grondige analyse; zie jaarverslag 2021
Werkgever veroordeeld voor het betalen van een morele schadevergoeding aan werknemer zonder wettig verblijf met arbeidsongeval. De langdurge precaire situatie van de werknemer leidde tot psychologische schade.
De toepassing van de Arbeidsongevallenwet vereist het bestaan van een arbeidsovereenkomst. De eiser moet het bewijs van het bestaan van een arbeidsovereenkomst leveren. Het in opdracht werken van iemand duidt nog niet op een band van ondergeschiktheid. Uit de verklaringen van betrokkene en het Arbeidsauditoraat kan geen bewijs van het bestaan van een gezagsverhouding worden afgeleid. Alvorens zicht te beroepen op het weerlegbaar vermoeden voor de bouwsector uit de Arbeidsrelatiewet moet de eiser het bewijs leveren dat hij aan de…
De Rechtbank verklaart de vordering ontvankelijk maar niet gegrond. Eiseres wenst dat verweerster gelast wordt met de verkiezingsprocedure voor de oprichting van een ondernemingsraad en een comité voor veiligheid en gezondheid. Privé-scholen, met het statuut van private onderneming, zijn inderdaad onderworpen aan de bepalingen van de wetten van 1948 en 1952, maar verweerster is geen private onderneming maar een internationale openbare instelling en is derhalve niet aan deze wetten onderworpen.
Man zonder wettig verblijf was in een schort de vitrine van een slagerij aan het poetsen tijdens een controle van de sociale inspectie. Het Hof van Beroep oordeelt dat de tewerkstelling vaststond. Het Hof kende drie maanden achterstallig loon toe op basis van de wet van 11 februari 2013.