Samenwerken met Fairwork

FAIRWORK Belgium is altijd op zoek naar geëngageerde advocaten, met voorkeur met een specialisatie/interesse in het arbeidsrecht en/of het sociaal (straf)recht, om werknemers zonder wettig verblijf bij te staan in een procedure voor de rechtbank. Dit in het kader van een pro deo aanwijzing.

Hoe ziet de samenwerking er uit?

In principe hebben we twee soorten procedures: een procedure voor de strafrechtbank (ingeleid door het Arbeidsauditoraat) waarin onze cliënten zich burgerlijke partij kunnen stellen om zo een schadevergoeding te bekomen en een procedure waarin onze cliënten zelf hun werkgever voor de arbeidsrechtbank brengen. Deze laatste categorie vormt de meerderheid van onze dossiers.

De samenwerking ziet er als volgt uit:

  • FAIRWORK Belgium zal een eerste samenvatting en analyse van het dossier maken en dit voorleggen aan de advocaat;

  • FAIRWORK Belgium staat bij in het invullen van het pro deo formulier;

  • FAIRWORK Belgium voorziet juridische expertise en ondersteuning aan de advocaat in de voorbereiding van het dossier, gebaseerd op onze ervaring in deze specifieke materie;

  • FAIRWORK Belgium faciliteert de communicatie tussen cliënt en advocaat en staat de advocaat bij in het verzamelen van bewijzen en verklaringen;

  • De advocaat houdt FAIRWORK Belgium op de hoogte van de procedure en communiceert de uitspraken;

Heb je interesse contacteer ons:

Fairwork Belgium - Roxanne

Roxanne Delie is sinds 2019 aan de slag bij FAIRWORK Belgium als juridisch medewerkster. Zij zorgt voor de juridische begeleiding van de dossiers en doet de opvolging van de dossier gelinkt met arbeidsongevallen die ons via de helpdesk bereiken.